Menu
Gildia Pióra na Patronite

Spotkanie z Rozarym

Posłuchajta co Wam powim
Choć ciekawe to nie bedzie
Dziś siedziołym ze Rozarym
We oberży przy obiedzie.

Dzieło było to przypadku
Ot, zwyczajno fleksja życia
Pogadalim my jak braty
Przy konsumpcji beze picia

Rozar zaczuł opowiadać
Co, nie powim nasza sprawa
Poźni złapoł za gitare
I zaczyła sie zabawa

Śpiwoł ładnie, jak należy
Mo chłopisko kawoł głosu
Wśród poważnych, zacnych pieśni
Zagroł nawet "Dary losu"

Na tym przerwę te relacje
Bo nie jestym żadyn klecha
Chceta poznać zakuńczynie?
Weśta zapytajta Wdecha!

51 307 wyświetleń
588 tekstów
70 obserwujących
  • Sierjoża

    1 October 2017, 18:30

    Babcia Aniela mawiała, że dystans do ludzi to sposób na długie życie. Do dziś babcia żyje ale przestała mówić;-)

  • 1 October 2017, 18:23

    Dla mnie gra powinna być co najmniej zabawna lub warta świeczki.
    Nabzdyczać mi się już nawet nie chce. :D

  • Sierjoża

    1 October 2017, 18:22

    To tylko gra, jak domino

  • 1 October 2017, 18:17

    Nie wpisuję się w takie animozje.

  • Sierjoża

    1 October 2017, 18:15

    Jak porwie wiatr to będzie pióro2 ;)

  • 1 October 2017, 18:08

    Chyba... wietrzne.

  • Sierjoża

    1 October 2017, 18:07

    A mówio, że wieczne?

  • 1 October 2017, 18:05

    Lubię swoją grafomanię, więc piszę. Chociaż pióro się stępiło po latach, hehe.

  • Sierjoża

    1 October 2017, 18:04

    Tak myślałem, że to tylko fatamorgana. Co u Ciebie, piszi jeszcze?

  • 1 October 2017, 18:01

    Pustostan. Wody szuka się na własną rękę.