Menu
Gildia Pióra na Patronite

nowe narodziny

Poskładaj rozsypane elementy układanki w jedną całość
jeśli miłością je połączysz nigdy nie będzie ci dość
nie przestaniesz nigdy szukać szczęścia jeśli nie przystaniesz
w biegu gubisz szczegóły drugi raz ich od życia nie dostaniesz

Piękno istnienia to kolorowy pejzaż marzeń
paletę barw skrywa plecak doświadczeń
po każdym upadku znajdujesz na ziemi nowe prawdy barwy
nie pozwól żeby do zgnilizny doprowadziły Cię kłamstw larwy

Karmione nieszczerością rosną w siłę ale prawde je zabije
kiedy przeznasz się do błędu kielich goryczy z tobą spije
i napełnimy go razem ambrozją olimpijskich bogów
nie będziesz musiał szukać kierunku dla swych kroków

miłosne tango istnienia samo Cię poprowadzi
posłuchaj skoro przyjaciel Ci dobrze radzi

nie poddawaj się nawet po największej klęsce
życie to nie jedna bitwa tylko ciągła wojna
Moje życie składam ufnie na twoje ręce
i wierzę że nasza przyszłość będzie spokojna

1461 wyświetleń
19 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!