Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mnich

Poranne kroki na ścieżkach
Zasłyszane przez bezsenność
Pustka towarzyszy o tej porze
Mnichowi wiernemu nocy

Pierwsze blaski na granicy dnia
Zbroczone krwią chodniki
Melancholia towarzyszy o tej porze
Mnichowi w kapturze mroku

Pokrzywione twarze za marmurem okien
Zdziwieniem rozchylone usta
Strach towarzyszy co rano mieszkańcom
Tego parku sztywnych.

762 wyświetlenia
12 tekstów
0 obserwujących
  • Papużka

    2 July 2013, 14:06

    Sypialnia ciał, bez dusz.