Menu
Gildia Pióra na Patronite

...boso

poranek... a wróble już o mnie plotkują
wyrzucę im to, co niepotrzebne
kilka roztrzepanych myśli
niech się najedzą, może je pogrzebią

i zrzucę... nocną koszulę marzeń
z twarzy zdejmę gorzki uśmiech
przyprawię nim kawę, bo za słodka

pomarańczową założę sukienkę
skróconą... o kilka pragnień
garść doświadczeń w torebce zamknę
i boso... do Ciebie pobiegnę

promyk skradnę zdziwionemu słońcu
wplotę go w warkocze i uśmiechnę się
do świata... mimo, że los z nas chichocze

a wróble niech plotkują... w labiryntach ulic gorących...
o bosej dziewczynie, której miłość... na nowo zaplata warkocze…

22 299 wyświetleń
205 tekstów
87 obserwujących
  • giulietka

    11 June 2011, 07:55

    Lubię Cię w tych pomarańczowych sukienkach:)
    W tej krótkiej też Ci ładnie... ;)