Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Anioł~~


Poprosiłam anioła
By pod skrzydła mnie schronił
Żeby czuwał nade mną
Od złych myśli wybronił

Niechaj w swej anielskości
Pieczę trzyma nade mną
Jasnym światłem będzie
I rozproszy złą ciemność

Niech do snu ukołysze
W miękkiej piór swojej bieli
By nikt ze snu błogiego
Zbudzić mnie nie ośmielił

Zasnę wtedy cichutko
Słodkim snem tak spokojna
Anioł będzie mi szeptał
Jesteś teraz już wolna.

109 552 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących