Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zbyt białe noce

Popatrz w moje strony
już dnieje
w kropli światła topi się księżyc
noc klęka przy nim na śniegu
bladością poranka rażona

a ty gdzieś na drugiej półkuli
błąkasz mi się pod powieką

i śnisz mi się przez cały dzień
kiedy kawę dopijam w biegu
i odpływam w tłumie przechodniów
szeptańcami twoich słów otulona

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • 11 April 2013, 20:10

    "tylko ty
    swym uśmiechem potrafisz
    zgasić moje łzy
    szeptem słów odgonić
    nieme stwory ze snów
    tylko ty"

    pozdrawiam M. słowami Twymi jak zwykle zauroczony ...

  • Pytia

    7 April 2013, 01:49

    Madziu...........kocham Cię czytać.........jesteś niczym balsam :)....i dobrze , że jesteś..........

  • giulietka

    4 April 2013, 16:11

    A ja z jeszcze większą radością Cię tu goszczę tak często, Aniu.;)

  • Pechowa_

    4 April 2013, 16:03

    Bardzo piękny wiersz, czytałam z przyjemnością wielką:)
    Pozdrawiam

  • giulietka

    4 April 2013, 15:45

    Adnachiel, wiedziałam jakim zapachem Cię tu zwabię;)

    Agnieszko, dziękuję bardzo;)

    Gerardzie, wolałabym, żeby nie była zbolała, ale jeśli jest, dobrze zrobić cokolwiek, co przynosi jej ulgę...

    Haniu, a tak coś tam mamroczę czasem przez sen... ;)

    Saro... oniemiałam pod takim komentarzem:) I choć pewnie masz dużo racji "szeptańce" zostaną i niech się same bronią w imię ckliwego sentymentalizmu;)

    Dziękuję Wam za obecność i opinie;)

  • czarna mamba

    4 April 2013, 14:08

    no no ładnie sobie szepczesz:)

  • Seneka 18

    4 April 2013, 13:34

    Hmmm...koi zbolałą duszę...

  • misiek45

    4 April 2013, 13:09

    Pięknie:)) pozdrowionka:))

  • Adnachiel

    4 April 2013, 11:51

    Aż mi kawą zapachniało :)
    Jaki piękny, porankowy wiersz Giuli. Potrzebowałem dzisiaj właśnie takich słów.