Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pozostałość

popatrz na przestrzenie.
coraz szersze, a myśli jakby
ciszej mówiły

o kosmicznej próżni, tylko
wszechświat w drzemiącym pniu
medytuje

o łodygach galaktyk,
reszta jest supernową.

53 628 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • Julka 10

    14 May 2012, 19:20

    "...popatrz na przestrzenie.
    coraz szersze, a myśli jakby
    ciszej mówiły...

    i te słowa jakoś dziś, najbardziej do mnie...przemówiły...

  • 14 May 2012, 17:52

    Pierwsze wrażenie... skojarzył mi się z "Lśnieniem" Comy :)

  • Akte

    14 May 2012, 17:50

    pozdrawiam ciepło :) ja również tylko tyle

  • giulietka

    14 May 2012, 17:18

    Miałam się nie powtarzać,
    nie umiem zmilczeć,
    uzależniam się
    tylko tyle;)

  • awatar

    14 May 2012, 13:37

    myślenie ucieka za rozszerzającym wszechświatem i butwieje w liściach zwiędłych słońc na pniu sensu
    pozdr.