Menu
Gildia Pióra na Patronite

Autsajderom

Popatrz jak mija nas życie
a my wciąż idziemy pod prąd
wystawiamy twarz dumnie na wiatr
choć nad nami zbiera się na burzę

Gdzieś obok tętent kopyt
to galopuje świat
a my znów na kolanach
i tylko z prochu ziemi
podnosi nas wiary mgła
że dom jest już za tym wzgórzem

137 933 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • 25 October 2011, 16:50

    Tak, ja łowię na... wzrok :D Yest ci u mnie nieziemskie spojrzenie :P Ha ha, zmykam i już nie przeszkadzam.
    Papa :)

  • giulietka

    25 October 2011, 14:06

    Sceptyku, tym bardziej cieszę się, że pozostawiłeś swoją opinię;)

    Artur, a Ty musisz wszystko wyłowić wzrokiem;)))

    Pozdrawiam cieplutko w to chłodne popołudnie;)

  • 25 October 2011, 11:31

    Magdaleno, nie chowaj się. Kolega S. wyraźnie zarzucił wędkę. ;)
    Pozdrawiam. :)

  • giulietka

    24 October 2011, 19:52

    Do Twojego komentarza wiersz mi się przypomniał:

    "Z naszych dłoni otwartych
    postawimy dom
    w tych czterech ścianach
    zamieszkamy razem(...)
    Z naszych dłoni otwartych
    postawimy dom
    zamknięty na dwa zamki
    dwóch złotych obrączek"

    Choć autsajderom ciężko o tę drugą parę dłoni...

  • giulietka

    24 October 2011, 17:25

    Jak zwykle zaskakujesz niebywale piękną i głęboką pointą...
    Dziękuję;)

  • Adnachiel

    24 October 2011, 17:20

    Błędem, poważnym błędem jest wiara w to, że można ziścić swoje marzenia, nie dając nic w zamian.

    Dni i noce nami biegną, a my z nimi ku przodowi, w trudzie tworząc piękno, piękno, które znów służy trudowi.

    :-)

  • giulietka

    24 October 2011, 16:33

    Piotr, z kruchej gliny jesteśmy, i tylko serca czasem miewamy szczerozłote lub z kamienia...

    Artur, tak często czyjeś drogi wydają się nam znajome...

    Arti, kradnij, ale tak, żeby jutro nam obojgu zaświeciło;))

    Panowie, dziękuję Wam za opinie i miłego wieczorku życzę;)

  • Voyage

    24 October 2011, 13:37

    Czekam na jaki promyk Słońca, a tu nic..;(

    chyba Tobie skradnę Magdalenko..hehe..;)

  • 24 October 2011, 11:06

    Kolana rozpoznają kamienie,
    a dłonie wyczuwają znajome koleiny...
    Jest za tym wzgórzem, na pewno.

    Pięknie napisałaś.

  • marka

    24 October 2011, 10:32

    Wiary mgła.

    Piękne słowa.

    Tak to w życiu bywa z nami kruchymi ludziskami.