Menu
Gildia Pióra na Patronite

październikowo

po mlecznej drodze
na drugą stronę

gdzieś
gdzie słowa ulatują
miłości

pomiedzy gwiazdami
twej korony ozdobie
samotny
wśród ludzi milionów

swój wypełniam
los

tak często nie słucham
słów szeptanych
w ciszy kosmosu
duszy niespokojnej

po mlecznej drodze
zbieram paciorki
swych dni

159 503 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
  • giulietka

    13 October 2012, 18:43

    Zawsze lubiłam październik za złote liście, mgły nad łąkami, szron na pąsach rózy i takie wiersze...