Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pomiędzy ciągłym natłokiem dźwięków
Wśród szmeru śmiechu, tonów muzyki
Ile smutnej ciszy w zgiełku świata…

Na pustyni serca zrodzonej z braku uczuć.
Beznamiętna susza, niewzruszone pustkowie.
Ile burz uczuć w pogodzie nad głową…

W czasie zimy i chłodu zapomnienia.
Wśród śnieżyc i mrozu znieczulicy
Ile zimna i lodu w wiośnie życia…

z dedykacją dla Damiana...~Huaquero (wiesz dlaczego)

2808 wyświetleń
36 tekstów
19 obserwujących
  • microoo

    21 August 2010, 16:17

    dziękuję Adrianie:) miło mi...

  • Bezsens

    21 August 2010, 02:09

    Awatar - żałosne.

    Wiersz bardzo ciekawy.
    A co dedykacji już nie można napisać ?
    A może to jedyny pretekst do tego Twojego "ulubionego minusa" ?
    Chyba za bardzo chcesz tu 'błyszczeć' ...

    _________
    Plus.

  • awatar

    20 August 2010, 09:42

    wzruszające trelele na smsy, czemu swoje gadżety upubliczniać chcecie ?

  • Huaquero

    19 August 2010, 14:05

    Dziękuję...
    piękny wiersz, jakże prawdziwy...
    Wzruszyłaś mnie, Kasiu...

    Nie wiem, co napisać, ponieważ słów brakuje, by opisać...

    serca drgnienie, w rękopisach...

    więc powiem krótko: dziękuję
    i ze sobą zabrać, obiecuję...