Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fyrfl adwentowo - rekolekcyjny

Pomarańcze po 2,99,
A więc
Powoli, bo powoli
Bóg się rodzi.
Karp truchleje.
Gdy rozbłyśnie na niebie
Pierwsza gwiazdka,
W człowieku zgaśnie
Ostatnie złudzenie.
Z Judaszowych opłatków,
Na dnie serca,
Wylęgną się ości
I będą miziać
Do siego roku.

Przełom 26 - 27 listopada 2014 A.D

297 715 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • nicola-57

    27 November 2014, 15:48

    Porażająca prawda o ludzkiej kondycji i tej codziennej i tej od święta. Wiersz godzien zapamiętania. Pozdrowienia SZCZEGÓLNE.

  • fyrfle

    27 November 2014, 12:01

    Ja tez z niego jestem zadowolony, przyznam szczerze.

  • onejka

    27 November 2014, 09:25

    Moim zdaniem wiersz do wyróżnienia, świetny !