Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wszystko nie gra...tylko buczy

Położyłam smutek co cieniem
na łóżku z poduszek żalu
rozłożył sen co swym ramieniem
przykrył życie stertą detalu

Wszystko gra jedną melodię
szarpie nerwy serce wzrusza
alarm chlipie swą rapsodię
klnie depresję co zagłusza

275 693 wyświetlenia
2555 tekstów
190 obserwujących
  • sprajtka

    19 January 2015, 12:14

    ...wiem

  • fyrfle

    19 January 2015, 12:09

    Piękny i jakby o mnie.

  • sprajtka

    18 January 2015, 17:17

    wydostać się jak sens spod sterty słów... pozdrawiam Madziu...

  • giulietka

    18 January 2015, 10:42

    To zycie pod sterta detalu czasem pulsuje jak lawa i chce sie wydostac.
    A jednak potrafisz szarpnac struny duszy;)

  • sprajtka

    17 January 2015, 18:44

    Czasem do nich wracam i poprawiam, czyli jest szansa, że będzie lepiej. Prawda jest taka, że marna ze mnie poetka...

  • sprajtka

    17 January 2015, 18:38

    Możliwe...
    Ja piszę wiersze "bezpośrednie", czyli siadam i piszę od razu na forum, "bez wprawek"...są niedoskonałe i za to je "lubię";)