Menu
Gildia Pióra na Patronite

Walczyli i ginęli
By wolność oddać Ci
W Twych dłoniach utuleni
Ta chwała im się śni

Polegli pod Twym sercem
Ojczysta płynie krew
Los nie oszczędzał Ciebie
Przelanych wiele łez

Ucałowani śmiercią
Byś wolną mogła być
Byś Ty - co nie zginęła
Tu dla nas mogła żyć.

4827 wyświetleń
33 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!