Menu
Gildia Pióra na Patronite

„ Co za dużo, to niezdrowo”

Pokój, pokój, ciemny pokój
Ciemność, szarość, noc wokół
Gęsta czerń i okna dwa
Za oknami tymi wielki blask

Całkiem inny, inny świat
Taki świat, jakim ja go znam
Całkowicie inny dla tego
Kogoś, co mnie zna
W świecie mym pełno miłości
Bardzo mało zła
Czy to dobrze, czy to źle?
Odpowiadam „TAK”
A Wy znów pytacie i dziwicie się
Mówicie, że to dobrze, a nie źle
A ja odpowiadam, Wam, że
Wolałbym w świece mym
Jakąś równowagę mieć
Ponieważ dlatego, że
Dobrego tortu też
Gdy za dużo zjesz
Cała ta dobroć
W zło przemieni się.

http://www.youtube.com/watch?v=GVnrEh56f_g

66 739 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    20 October 2013, 22:10

    Miłych snów Droga Agnieszko.

  • misiek45

    20 October 2013, 22:01

    Dobra metafora z tym tortem ,wyjaśnia dokładnie przesłanie w wierszu,najważniejszy umiar by nie przedobrzyc-pozdrawiam miło Marjanie na dobranoc:)