Menu
Gildia Pióra na Patronite

cała w fiołkach

pokochałam cię marcowo i wiosennie
pośród fiołków spisywałam pierwszy sonet
z rozmarzeniem i nadzieją na wzajemność
razem z tobą chciałam w stronę szczęścia pobiec

powiedziałeś że to tylko fascynacja
że mi przejdzie zanim przyjdą pierwsze śniegi
i zakocham się w kimś innym tak na zabój
a do ciebie będę wracać we wspomnieniach

to już piąta wiosna znowu kwitną fiołki
spójrz mi w oczy uwierz wreszcie w szczerość uczuć
przytul mocno daj się porwać namiętności
tylko z tobą chcę codziennie czekać jutra

https://www.youtube.com/watch?v=FbQJ6wLZusg

1805 wyświetleń
30 tekstów
5 obserwujących
  • czasem_wciskam_escape

    27 March 2015, 23:24

    jak to jest, że czasem tak trudno uwierzyć w szczerą miłość drugiego człowieka? nawet, gdy przysłowiowo "staje na rzęsach"...

  • krysta

    27 March 2015, 13:45

    lekko, pięknie, przekonująco o uczuciach...
    pozdrawiam :)