Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Wiatry znad zatoki

Póki mnie wiatry czasu zegną do ziemi
Odnowię moje wspomnienia
Na piacca wino białe będę próbować
I kawę popijać z piękną kobietą

Nad ranem przez balkon na via
Firanka zatańczy fokstrota
A z radia na przekór pogodzie
Zaśpiewa coś rzewnie dawna diva

W tych dźwiękach po nocnych wyprawach
Leżymy pod prześcieradłem
Z jednym na ten czas problemem
Czy leżeć a może warto już wstawać

W tym tępię trzy czwarte na dobę
Widziałem anioły na niebie
Jak z wierzy kościelnej dzwoniły
Słoneczne życia godziny

76 371 wyświetleń
1010 tekstów
15 obserwujących
  • 3 April 2018, 10:06

    Świetny tekst, ma klimat

  • fyrfle

    1 April 2018, 11:20

    Tak, w życiu chodzi o życie. Pozdrawiam.