Menu
Gildia Pióra na Patronite

Piosenka disco żywot z przedmieścia

Pojadę do lumpeksu
i kupię spodnie
by być na topie
i wyglądać modnie

Tam różowe materiały
szare i kolorowe
kobieta zza sterty szmat
wystawia ciekawą głowę

Tam panie chwytają w ręce
co lepsze i fajniejsze
tam zawstydzony pan
udaje obojętność i ukradkiem patrzy

Za dwie dychy
kupię coś mocnego
gdzie zęba nie wbił mol
a metka mówi - masz klasę kolego...

127 803 wyświetlenia
1426 tekstów
95 obserwujących
  • finezja

    7 June 2018, 20:24

    Reportaż poetycki. Życiowe jak zwykle. Jesteś niesamowitym obserwatorem.

  • dark smurf

    13 May 2018, 11:21

    fajne pisanie :)

  • Naja

    11 May 2018, 21:58

    Lubię Twoje "reportaże", "wywiady", "opowiadania" :-)))