Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przegrana

Pogrążona w smutku,
W oceanie myśli
Ja - ta co wygrywała,
Dziś smak porażki czuję.

Przegrałam dziś walkę
O moje jutro,
O moje życie,
O prawa do szczęścia…

Dziś tonę w smutku,
Ogarnia mnie chmura tęsknot.
Już nie wygrywam,
Już się poddaję…

Opadam na dno
Duchem się staję,
Nikomu nie ufam
Serce zamykam…

Cichutko przed światem umykam
Bo po co mi serce,
Które nie tyka?
Po co żyć w strachu?

Po co kochać,
Miłość boli przecież,
Po co żyć…
Tylko dla siebie…

8460 wyświetleń
73 teksty
8 obserwujących
  • Odchłań

    14 March 2012, 16:19

    :) oj tam oj tam ... tylko tyle jesteś napisać

  • zlo282

    14 March 2012, 16:09

    oj tam oj tam

  • Odchłań

    14 March 2012, 16:07

    ale jeżeli ktoś jest w stanie się odkochać to znaczy tylko że nie kochał... że się tylko wydawało że to miłość ...

  • Odchłań

    14 March 2012, 16:06

    skoro umiesz to zrobić ... nie każdy ma takie zdolności ...

  • zlo282

    14 March 2012, 08:28

    trzeba się odkochać taka moja rada

  • tknp

    12 March 2012, 21:27

    ponad śmierć , potężna jest tylko miłość

  • agniecha1383

    12 March 2012, 21:15

    ładny choć smutny...czytając wiersz pierwsza myśl to: nikniesz w oczach...jak taka iskierka przygasająca...pozdrawiam i uśmiech ślę...

  • M44G

    12 March 2012, 20:43

    Choć miłość czasem boli. To nadzieja zawsze jest i na zagładę duszy nie pozwoli.

    http://www.youtube.com/watch?v=L_0aIKYIdVw

    Video L_0aIKYIdVw
  • Odchłań

    12 March 2012, 20:36

    mówią co nie zabije to wzmocni, teraz pytanie czy przeżyję ?

  • M44G

    12 March 2012, 20:34

    Wszystko zależy tylko od Nas. Lecz na to potrzebny jest czas.