Menu
Gildia Pióra na Patronite

Z babcinego kuferka dla smyka Kacperka KICIA

Pogonili Kicię
bo po stole biegała
nakrzyczeli
bo masełko wyjadała
babcia palcem pogroziła
bo Kicia szynkę zrzuciła
i w kąciku na dywanie
pazurkowe
słychać było skrobanie.
Oj, oj, nazbierało się
dzisiaj psot
bo Kicia to
jeszcze mały kot.
Tak się kocię rozbawiło
że na lampę aż wskoczyło
i bujało się, bujało
aż żyrandol wnet urwało!
Tego już za dużo było
to się babcia rozzłościła
i w Kicię ścierką rzuciła
poszła Kicia na poduszkę
ale już nadstawia uszka
wciąż ciekawa tego świata
zaraz nowe figle spłata ;-)

14.09.2014

18 434 wyświetlenia
166 tekstów
7 obserwujących
  • dana1596

    15 September 2014, 19:02

    no raczej mu to nie grozi, w domu już jest jeden dorosły kocurek i piesek...no i psotny wnusio:))

  • dana1596

    15 September 2014, 18:52

    Dziękuję:)...nowy nabytek mojego durnego serducha, małe, czarne i samotne to zabrałam do domu...teraz muszę wszystko chronić przed kochanym czarnuszkiem:)))...bo czarne toto i skoczne:)
    Pozdrawiam również, Aniu