Menu
Gildia Pióra na Patronite

Moja Poezja

Poezjo jesteś głosem wprost z serca.
Miłość Twoje słowa maluje a tęsknota układa
I czasem się zdarza że bólem i smutkiem
Swe zdania przeplatasz.

Jesteś drogą do krainy niepoznanej
Prostą i czystą księżycowym światłem pokrytą
A niekiedy wyboistą i krętą
Przez ciemność pochłoniętą

Jesteś bliskością i dalą oceanu potężną falą.
Krzykiem cierpiących o nadzieję proszących.
Światełkiem w oddali.
Taktem i rytmem niepojętej przestrzeni.

Jesteś zapachem codzienności
Pokarmem dla łaknących twojej wrażliwości
Skarbem w kopalni wyobraźni
Sekretem niepojętej świadomości.

27 415 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • aloya

    31 March 2012, 12:54

    To moja wyobraźnia Aniu.:))