Menu
Gildia Pióra na Patronite

Poezja

Poezja to słowo z duszy wyrwane
Kolorami tęczy na kartce zawisło
Melancholią i rymem myśli zapisane
To życie moje ...to co mam...wszystko

To róży płatek i rosa na jej listkach
Jak perełki rozsiane porankiem dla słońca
To droga wśród burz i dni pogodnych
To marzeń kraina która nie ma końca

To szczęście co przysiadło cichutko w kąciku
I czeka na swój czas na tym łez padole
Melancholią malowana i w ciszy zamknięta
To wielkie radości i smutki są moje

To światło w ciemności i piękno natury
To gwiazd na niebie lustrzane odbicie
To początek i koniec....droga ku niebu
To czas ...kadr zatrzymany przez życie

Ulenka5

11 085 wyświetleń
53 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!