Menu
Gildia Pióra na Patronite

ŻYWOT POETY

Poeta zawsze
w samotności zostanie
łzy i gorycz
przełknie na śniadanie

Do obiadu zasiądzie
z głową wiecznie w chmurach
wieczorem z piórem
w zimnych zamknie się murach

Albo dzień cały
błądzić będzie po łąkach
widząc cud życia
w słońcu złotym i bąkach

A nocą
w gwiazdach wygląda wytrwale
miłości, której mało
której tak brak mu stale

18 434 wyświetlenia
166 tekstów
7 obserwujących
  • dana1596

    16 April 2015, 00:47

    :)) jasne że dobre wino warte jest wszystkiego....moja Babcia robiła wino z głogu - to był rarytas :)
    Ja dodaję trochę wina do świątecznego bigosu...cudowny smak, zapewniam...
    do wierszy też co nieco się przydaje :)

  • 15 April 2015, 17:46

    dobre wino do sosu , świetny akcent , ściągnięte nie zaprawiane

  • zapach_bzu

    15 April 2015, 16:33

    No tak, ciężkie jest życie poety...
    Szczególnie, gdy poetą się staje po litrowej butelce wina ;)

  • Malusia_035

    19 March 2015, 12:21

    śliczny

    Pozdrawiam :))

  • 19 March 2015, 05:52

    Bardzo ładny
    Spokojnego dzionka ;)

  • dana1596

    19 March 2015, 01:04

    Dzięki...pozdrawiam

  • 19 March 2015, 00:52

    Świetny wiersz :)