Menu
Gildia Pióra na Patronite

By być

Podzielić cierpienie z lasem
Z borowiną siąść w parze
Wtopić się w zieleń gęstą
I z ciszą bezkresną westchnąć

By być

Dalej cleć trzeba w betonowych dżunglach
Biec siłą kół napędzanych
Sprzedać z uśmiechem swój czas
Karmiąc się pokarmem dla mas

By żyć

Potem znów wracać
Dzielić smutek z lasem
Chłonąć śmiechy żab
Upoić się dąbrowy muzyką
i upaść na twarz...razem ze swą pychą

By być

3686 wyświetleń
29 tekstów
0 obserwujących
  • mill

    21 June 2015, 18:47

    ...podoba mi się .....

  • krysta

    21 June 2015, 16:01

    ciekawy przekaz.
    pozdrawiam.