Menu
Gildia Pióra na Patronite

tego dnia

podzielę się
z tobą dzisiaj
światełkiem nadziei

obmyję twoje wieczne łoże
potokiem rzewnych łez
obejmę cię tęsknym wzrokiem

i w półuśmiechu
szepnę
wiem
wiem, wreszcie jesteś bezpieczna

chwycę twoją dłoń
niewidzialną
która przy mnie
stale czuwa

łzę uronię
ale to łza szczęścia
nie martw się

a potem
odejdę samotny
zasiądę z tobą, kochana
do świątecznego obiadu
i puszczę twoją dłoń
ukochaną
i pozwolę ci odejśc

uśmiechnę się
po raz ostatni
i spocznę
po świątecznym obiedzie
i spotkam się z tobą
kochanie
spotkam się z tobą w niebie

1446 wyświetleń
16 tekstów
1 obserwujący
  • 1 November 2011, 22:05

    Śliczny :).

    Pozdrawiam^^