Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Pod stopami ziemia
pachnie deszczem
dźwięku słów
rzuconych w otchłań
czasu

Tocząc walkę
sama ze sobą

Kroczę ciemną doliną
ku drodze do jasności

Natura jest mą matką
Postęp wrogiem

W kajdanach kultury
ślepo krążę po
labiryncie technologii

Zamykam oczy
pijąc krew głupców

Czekam aż zegar wybije godzinę
a wtedy powołana przez Matkę Naturę
zburzę wieżę postępu
kryjąc się w zakamarkach ekosystemu

8833 wyświetlenia
147 tekstów
5 obserwujących
  • kati75

    4 April 2018, 10:13

    oby ten mrok rozświetlił czyjś uśmiech;-)samych pięknych dni Karolinko;)pozdrawiam

  • 29 March 2018, 16:01

    Całkiem całkiem