Menu
Gildia Pióra na Patronite

Póki płoną znicze

pod stopami cmentarna ziemia
głosem zmarłych szepcze

w ciszy modlitwa nad grobem rozkwita
jak miłość do życia

wszystkie ścieżki prowadzą w to samo miejsce
lecz żyjemy póki płoną znicze

14 146 wyświetleń
99 tekstów
4 obserwujących
  • Cris

    31 October 2016, 13:46

    Wymownie i ładnie.
    Pozdrawiam.