Menu
Gildia Pióra na Patronite

Grudniowa Noc 2016

podnosisz opłatek
zroszony łzami
niczym memento
krwi przelanej
na krzyżu prawdy

lecz dzisiaj miej radość
małego dziecięcia
spojrzyj na świat
światełkami się mieniący
wsłuchaj w kolęd
cicho nuconych

i choć jutrem
ta noc jest skażona
zapowiedzią bólu i cierpienia
zanuć kołysankę
maleńkiej dziecinie
by ta chwila szczęścia
jak najdłużej trwała

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • giulietka

    18 December 2016, 08:42

    Takie inne spojrzenie na narodziny Boga... Bardzo mnie zamyśliłeś i wzruszyłeś jak zawsze. Pozdrawiam.

  • Julka 10

    18 December 2016, 00:06

    Wyjątkowo, wzruszający...tekst godny uwagi.
    Pozdrawiam Adamie ;)