Menu
Gildia Pióra na Patronite

Podnieś grzywę Lwie
naostrz pazury swe
nadchodzi czas
nie może braknąć żadnego z nas
okrzyk wznieś
zanuć swą piękną pieśń
zwołaj zwierząt świat
niech zakwitnie jak kwiat

Papuga Zebra i dwa Lamparty
ramię w ramię toczą bój zażarty
Żółwie Strusie bez różnicy
razem pędzą do krynicy
żwawo kroczą też trzy Małpy
bo znudziły im się żarty

Nie patrz na Nas jak na zwierzę
popatrz w górę powiedz: wierzę
My burzymy wielki mur
żeby razem sięgnąć chmur

5394 wyświetlenia
68 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!