Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pod mostem

Pod mostem zginął człowiek
a żelazne rydwany jak co dzień
wyruszyły na swe czarne szlaki

Pod mostem zginął człowiek
oznajmiły to szklane kule
w każdym z domów lecz nie w każdym z serc

Pod mostem zginął człowiek
i nikt nie współczuje
prócz jesiennych chmur
i nikt nie boleje
prócz chmur plączących deszczem

3933 wyświetlenia
22 teksty
4 obserwujących
  • marka

    16 July 2010, 13:34

    Nastroje w nim i codzienność szara.
    Tak to bywa.
    Świetny tekst.

  • Piłkareczka*

    16 July 2010, 07:35

    + :)

  • Bryzeidaa

    16 July 2010, 05:40

    smutny...
    podoba mi się..
    (plus)