Menu
Gildia Pióra na Patronite

Obraz ulicznej sytuacji

Podła kamienica
z człowiekiem w oknie
jego sylwetka woła

"Pomóż
jestem samotny
od razu ci zapłacę
wczoraj dostałem rentę
pomóż
jestem samotny"

Na brukowanej ulicy
ktoś się znęca
w pomarańczowej
- jak bałagan w głowie -
kamizelce

W tumanach pyłu
"napierdziela młotem"
sprężarka na chodniku tańczy
jak omam w błękitnych spalinach

To jest nasz lokalny obłęd
pochowany w grobie
"Ojcze nasz..."
z głowy ziemi
nieładu zielonych włosów
wychodzą robaki
wydziobują je wrony...

127 821 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • 18 November 2018, 16:18

    Czasami boję się, że ten obłęd staje się... globalnym...
    Wyjątkowe.
    Pozdrawiam. :)

  • finezja

    18 November 2018, 08:26

    No Piotrze... Ostatnia zwrotka powala. Miłego dnia.