Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pozszywane lękiem

pod ciężarem pamięci
ugina się las wspomnień
przeszłością ospały
a kruche palce
życia nie potrafią przekartkować
tylko śpiąca głowa
przed wiatrem przeznaczenia
papierowe myśli przygniata

bo to co puste
nie sposób dotknąć
ni zobaczyć
a to co kiedyś nas spotka
z różnych stron przyjdzie

53 626 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • IBELLA

    3 December 2010, 17:53

    Bardzo mi przypadł ten wiersz ... i porównania mi się podobają... ehhh to życie :)

  • Papillondenuit

    29 November 2010, 02:16

    Hm, bardzo ciekawie i poetycko...
    Podoba mi się Twój styl Dario.
    Duży +

  • giulietka

    28 November 2010, 20:44

    Piękny wiersz... zwłaszcza dwa ostatnie wersy zapadły mi w pamięci...