Menu
Gildia Pióra na Patronite

W dłoni

pod cieniem poszarpanych wspomnień
złudnym wiatrem oszukanych
resztki posiekanych myśli
w pamięci bez wody nie wykiełkują
mówią, że wiara od nowa
z twardych argumentów życie odbuduje
jednak wszystko jest czekaniem
a my mając wróbla w dłoni
za gołębiem tęsknimy

53 613 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • obito

    1 February 2011, 16:33

    Bardzo ładne zakończenie - pozdrawiam.

  • Nika789

    26 December 2010, 20:19

    "wszystko jest czekaniem " . Tak. Ale warto czekać : ) To co wyczekane, docenione i szlachetne. Piękny wiersz. Piękny.