Menu
Gildia Pióra na Patronite

mrok

podążam mrokiem
w zakazanej dzielnicy
w bramie śpi alkoholik
ofiara świata
czarny kocur u jego stóp

podążam mrokiem
wśród rozbitych latarni
umarłego świata
zamkniętych kopalń
hut zamienionych
w miasta upiorów

podążam mrokiem
na krawędzi jaźni

pijak nie oddycha
kot przeraźliwie miauknął
śmiercią dotknięty

mgła zapada niczym kurtyna

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!