Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na Gwiazdkę...

Podaruj mi czas,
bo zostało mi go już bardzo mało.
Staram się jak mogę,
Ale mój własny to za mało.

Bóg mi o tym przypomina
I w telewizji huk.
Jakby wszyscy dookoła mnie wiedzieli.
I tylko ja tonęła(!) w nadziei.

Podaruj mi czas,
Bo wszyscy już się poddali
I tylko ja jeszcze krzyczę.

Podaruj mi czas,
bo mojego dla mnie samej nie wystarczy.
A tu jeszcze ...

Podaruj mi czas,
Jeśli możesz
Nawet swój własny.

Będzie mu u mnie dobrze.
Obiecuję.Może nawet lepiej,bo
wykorzystam go do ostatniego tchu.

798 wyświetleń
11 tekstów
0 obserwujących
  • silvershadow

    13 November 2015, 23:05

    Oby "życzenie" się spełniło.
    Przepiękny, chwytający mocno za serce wiersz.

  • Smurf007

    13 November 2015, 21:58

    aż chciałoby się..
    :)

  • Cris

    13 November 2015, 21:56

    poruszający wiersz z świetną puentą.
    pozdrawiam.

    :)