Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przemiana

Poczułam ból,
Przenikał moje ciało.
Widziałam ciemność,
To mnie przygniatało.
Potworne dusznośći,
Miażdżyły mą duszę.
Tak ja cierpiałam katusze,
Droga do wieczności,
Kolcami usłana.
Jad palił ciało,
W ustach tworzył suszę.
Byłam nieruchoma,
Myślałam że konam.
Chodź wspierana byłam,
Miłością Anioła.
Bałam się jednego,
Że wygrać nie zdołam.
Spełnaijąc marzenia,
Leżałam w agonii.
Jednak silna wiara,
Wspomogła mnie w walce.
Do nowedo życia,
Dążyłam uparcie.
I choć to bolało,
Wygrałam tą walkę.
Kiedyś śmiertelnicza,
Teraz nieśmiertelna.
W swoim nowym życiu,
Swoją rolę spełnaiłam.

1965 wyświetleń
15 tekstów
0 obserwujących
  • Julka10219

    20 September 2012, 20:06

    Dziękuję za miłe komentarze. Są dla mnie bardzo ważne :)
    Miłego wieczoru ;)

  • 20 September 2012, 17:52

    ładny czytelny przekaz Ciebie
    /Spełnaijąc marzenia/ - literówka
    pozdr.

  • R.A.K.

    20 September 2012, 15:35

    Bardzo ładny wiersz!

    Pozdrawiam :)