Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cierpliwie.

Poczekaj na Śmierć
bo Śmierć
jak Miłość o poranku
do której wyjść się nie chce
sama przyjść musi leniwie

Jak to tak
Miłość do Śmierci
porównywać?

Miłość
jak i Śmierć
zapuka
wejdzie nieproszona
rozejrzy się
lecz nie ujrzy tych oczu

Z żalu
przytuli tylko
i da spokój

81 771 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • scorpion

    6 September 2014, 00:12

    Błąd logiczny. Ale na wiersz idealne ;)

  • Kamil Borkowski

    6 September 2014, 00:08

    ranisz moje nieuczucia

  • scorpion

    6 September 2014, 00:01

    Co się tak na mnie uwziąłeś? Nie możesz usnąć?

  • Kamil Borkowski

    5 September 2014, 23:29

    ładnie, proszę pana

  • nieuczesne słowa

    24 August 2014, 01:24

    ani śmierć, ani miłość nie zna swojej...godziny,
    przychodzi do nas niczym " balerina" pozwala nam zatańczyć ostatni taniec
    a później...
    znika :)

  • scorpion

    20 August 2014, 14:47

    Zaiste skończyliście owe wywody? :)

  • RozaR

    19 August 2014, 23:43

    On to przemówił zaiste .

  • RozaR

    19 August 2014, 23:36

    Umarły powiedział

  • RozaR

    19 August 2014, 23:19

    Jesteśmy rzuceni na wiatr.
    Fajne.

  • 19 August 2014, 23:14

    a może i miłość tą gorszą się okaże? i trupom będzie zakochany zazdrościł?