Menu
Gildia Pióra na Patronite

biała flaga

pociemniało niebo mi w oczach
chyba się zbiera na burzę
wezbrało morze tęsknotą
tylko wiatr może powstrzymać łzy

idę zbyt długo bez ciebie
opustoszałą plażą

chciałabym krzyknąć za tobą
ale łamią się we mnie słowa
i wbijają w gardło jak drzazgi

a na przeciwległym brzegu biały szkwał
więc już nie czekam na świt

137 918 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    17 June 2015, 18:20

    Krysiu, dziękuję za ciepłe słowa.
    Sza, celna pointa.
    Beti, jak zawsze piękna odpowiedź..
    Mill, bardzo mnie ujęła Twoja interpretacja...
    Joasiu, dziękuję za to, że tu zaglądasz.
    Emila, uśmiechnęłaś mnie;)
    Malusia, bardzo dziękuję za uśmiech.

    Bardzo Wam dziękuję, każdemu z osobna, miło Was tu zastać, po długim dniu, pozdrawiam!

  • Malusia_035

    17 June 2015, 11:34

    bardzo piękny wiersz ,choć nasączony smutkiem...

    Pozdrawiam Cieplutko i uśmiech zostawiam :))

  • Myffa90

    16 June 2015, 21:24

    "Bycie drzazgą w oku rozbawia mnie,
    Gdy widzę jak drapiesz, drap ile chcesz."

    Tak à propos drzazg mi się przypomniało, na pocieszenie.
    ;)

  • słoneczniki

    16 June 2015, 19:59

    Piękny wiesz choć wiele w nim smutku...
    czyżby nie było już do kogoś ( czegoś ) wrócić?

  • mill

    16 June 2015, 17:27

    ....biała flaga oznacza huragan....w myślach i w sercu gdy czeka się na ważną dla nas osobę ...piękny wiersz ;).... ;)....

  • Gaia

    16 June 2015, 14:07

    Porwane słowa
    drżą
    jak szloch
    i nie znikają choć nikt ich nie słyszał

    Smutne :)

  • krysta

    16 June 2015, 11:18

    pięknie zapisany smutek...poruszył mnie.
    fisz.

    pozdrawiam serdecznie :)