Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pociechy pożądane
schowane za drzewem,
a może dużym krzewem,
nie wiadomo, schowane
po prostu, po co wiedzieć
i nigdy się nie dowiedzieć,
po co żyć i nie wiedzieć,
czy wszystko się powiedzie
i czy się odnajdzie to,
co chcę żeby już było
i pociech nigdy nie ubyło.
Dosyć cierpienia wielkiego! Mego!
Bez uciech z zabawy w chowanego...
Wyjdźcie! Pragnę was,
bo już nadszedł mój czas.

4787 wyświetleń
34 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!