Menu
Gildia Pióra na Patronite

Lewita

Płynie po niebie
Lewita.
Nocą się wybija
z kopyta.
Kolejno w okna
zagląda,
snu spokojnego
pożąda.

Płynie po niebie
Lewita.
Sunie się, frunie,
nie pyta.
Gwiazd dotyka
kolejno,
normalną noc chciałby
jedną.

Płynie Lewita
po niebie.
Dlaczego lata?
Nie wie.
Sunie się, frunie,
bo musi,
a mięciutkie łóżko
kusi.

Płynie Lewita
po niebie.
Jest w wielkiej
potrzebie.
Zagląda w okna
kolejno,
normalną noc chciałby
jedną.

7736 wyświetleń
56 tekstów
10 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!