Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sam na sam z czasem

Płynie, płynie czas ciemną doliną,
Wszystkie chwile zaraz przeminą.
Uleci w niepamięć każdy pocałunek,
zetrze z pamięci, jak z kartki rysunek.

I słowa wszelako wypowiedziane
pójdą na dno, jak serce miedziane.
W pamięci tylko zostaną frasunki,
losu jedyne trwałe podarunki.

Wiatr nie rozwieje mojej trwogi,
nie strąci kamieni z obranej drogi.
A to co zrobiłam niekonsekwentnie,
wyciąga ze mnie duszę beznamiętnie.

A czas okrutnie odciska się na duszy,
nie zawrę z nim wcale żadnych sojuszy.
Biegnę tuż za nim, nigdy ramię w ramię,
zmęczenie mi silną wolę już łamie.

Szczęście nadmiernie wciąż rozdawałam,
gdy nie chcieli pomocy, rękę podawałam,
a tera gdy przyszła pora mojej niedoli,
nikt mię z niej rychło nigdy nie wyzwoli.

22 075 wyświetleń
187 tekstów
5 obserwujących
  • ~~Lotta

    25 April 2012, 10:37

    Dziękuję bardzo :)
    Również miłego dnia życzę :)