Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiara

Płyne myślami, przez ocean trudnych wyborów, ciężkich sytuacji kreowanych milionem porażek. Twardo stąpam po załatanym pokładzie stawiając żagle na wiatr nadzieji. Wypatruje kruków na niebosklonie, by znaleźć drogę do Odyna stwórcy. Pieśń na ustach moich przodków, niesie mnie pośród sztormów i nawałnic. Z dumą krzyczę Valhala patrzą śmierci prosto w oczy. Nie groźny mi wiatr, ani siła morskich fal, walczę do ostatku swoich sił, by nie splamić honoru i nie doznać gniewu Thora.

4847 wyświetleń
35 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!