Menu
Gildia Pióra na Patronite

NIEBO

Płyną chmury po niebieskim niebie.
Wiosna i latem są one kolorowe niczym zorza polarna
święcąca swym blaskiem pięknym na niebie.
Jesienią zaczynają robić się światem zmęczone.
Zimą bywają białe i płyną znów przed siebie jak to one.
Pojawiają się za dnia a nocą po nich Cichosza.
Tylko księżyc niczym nie jest zmęczony i na wszystkich
obrażony ze za późno dziś wstał.

578 wyświetleń
7 tekstów
0 obserwujących
  • Cris

    2 September 2015, 14:14

    :)

  • fyrfle

    2 September 2015, 12:24

    Interesująca obserwacja, sercem.