Menu
Gildia Pióra na Patronite

przebiśniegi

***
plotki
głoszą na mieście
że przedwiośnie wreszcie
za bramą miasta czeka
i serce rośnie
na myśl że wkrótce wiosna
słowiki i maj
i ptasie trele
i chóry żabie
i kwiatów naręcza

a tymczasem
pod oknem moim chłodnym
przebiśniegi białe
nisko kłaniają się przechodniom...

© MaJa

7850 wyświetleń
60 tekstów
3 obserwujących
  • PainWithoutLove

    5 March 2016, 19:36

    Pięknie napisane :) Pozdrawiam autorkę :)

  • Cris

    4 March 2016, 20:40

    ''...przebiśniegi białe
    nisko kłaniają się przechodniom...''

    to prawdziwe plotki. :)