Menu
Gildia Pióra na Patronite

No tak!

Plomby na licznikach wody
na kaloryferze
plomby na gazomierzu
już nikt nikomu nie wierzy

Mój kolego
jadąc w delegację
zaplombował żonę
chyba stracił do niej zaufanie
a ona śledzi jego randkowy profil
bo łaszą się do niego flądry

Rządu już nikt nie plombuje
nie ma sensu
to czysta abstrakcja
czujemy się oszukani
z ciężarem braku zaufania...

127 828 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • RozaR

    1 December 2018, 06:49

    Ciekawe jak zaplombował żonę- pasem cnoty ?

  • 28 November 2018, 21:30

    Taaak, abstrakcja, albo wiara, bo... "każda władza pochodzi bowiem od Boga"... ;)
    A z drugiej strony... "Na nic straż, pieczęć i skała", niektórzy potrafią robić "cuda"...
    Dobre.
    Pozdrawiam. :))