Menu
Gildia Pióra na Patronite

Głuche niebo

Płaczesz i wołasz
A gwiazdy niewzruszone
Patrzą na ciebie
One widziały już wszystko

Najbliższy sąsiad
Dziadek księżyc
Słyszał niejedno
Też zdaje się być głuchy

Dokąd pędzicie
wozy, duży i mały,
gdzie wasz woźnica,
gdzie wasze konie ?

Kto kiedyś rozlał mleko
na międzygwiezdnej drodze ?
I dokąd ona wiedzie ?
Pytasz, lecz niebo milczy

103 384 wyświetlenia
1203 teksty
141 obserwujących
  • szpiek

    28 November 2014, 11:31

    ;-)

  • dana1596

    27 November 2014, 14:06

    Niebo jest najbliższym świadkiem WSZYSTKIEGO...niestety okrutny to świadek, nigdy nie stanie w obronie uciśnionego, choć wie wszystko. Zawistnie pilnuje swojego podwórka, nie wzruszają go łzy i lament...

  • szpiek

    27 November 2014, 13:27

    No wiersz na 4 .
    Dzięki i pozdrawiam ;)

  • Adnachiel

    27 November 2014, 13:19

    Jestem pod wrażeniem.
    I zabieram :)