Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kocham Diabła

Piszesz do mnie w myślach
piszesz do mnie skrycie
przemawia miłość i strach
to, co przynosi życie

Boisz się przełamać
boisz sie mojej złości
masz prawo się wahać
chcesz jego miłości

Opisujesz dzień pastelami
opisujesz noc pożądaniem
sny usłane kwiatami
rzeczywistość zlewa się z zasypianiem

Mylisz zakochanie
mylisz z opętaniem

Myślałaś, że to udać się może
jego oczy zwabiły Cię do niego
twoja przyszłość w popielatym kolorze
co oddech namawiał do złego

Zaufaj mi kochana
Zaufaj mi Aniele
jego serce to tylko rana
nie wie co to sumienie

Mój, twój płacz go nie poruszy
obnaży Cię z ostatniego kawałka duszy

Bóg nie sięga tam wzrokiem
nie zobaczysz tam nigdy blasku słońca
życie między prawdą a amokiem
To koniec twojego końca.

4410 wyświetleń
34 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!