Menu
Gildia Pióra na Patronite

List na protezę

Piszę słowa dla ciebie
niekoniecznie do ciebie
Beatlesi grają dumną melodię
purpurowy świat już zasnął
zginął w oddali na łące koncert

Żyję szybko biegam też
połykam powietrze przez suche usta
aż w końcu spotykam kogoś
kto pozwala zwolnić
zauważyć uczucia między słowami
wynieść egzystencję nad rzekę aniołów
zobaczyć sens w zmęczonych oczach

Dlatego dziękować należy wierszem
i żeglować jak Odys ku marzeń spełnieniu
po to jest wiara, żeby mieć nadzieję
pozbijać z niepewnych desek piękny pałac

3178 wyświetleń
11 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!