Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rozdział zakończony

Pisaliśmy razem, naszą wspólną książkę,
Pełną łez, uśmiechów, pocałunków i kłótni.
W twardej okładce, by przetrwała i wstążkę,
Zawiniętą wokół. Czasem - byliśmy marudni,
I ją odkładaliśmy na półkę, czasami zerkając.
Ale nie zamykaliśmy jej nigdy. Do wczoraj.
Mówią, że miłość szybko biega, jak zając,
Więc jaki ludzie powinni wziąć morał?

Pozostają pytania, kto zawinił?
Kto postawił kropkę przy ostatnim słowie.
Kto zamknął książkę, pozostawił w rowie,
Los, rozdziały po prostu przemienił...

15 093 wyświetlenia
243 teksty
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!