Menu
Gildia Pióra na Patronite

strofy życia

pisałaś
słów szeptem
nadzieją
i snem
w zakamarkach duszy
serca

z daleka
i zza rogu
gdy szłaś po chleb
z poranną rosą
wieczorną porą
uśmiechem
i bólu grymasem

śpiewem ptaków
szumem drzew
kota mruczeniem
gdzieś z oddali
i dziecka płaczem
tuż za ścianą

pisałaś
prozę życia
poezji strofami

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących