Menu
Gildia Pióra na Patronite

kilka słów o miłości

pisałaś o miłości
nikt nie potrafił jak ty
nawet banał
ubierałaś w poezji aksamit

czytaliśmy
nie rozumiejąc nic

ból i rozpacz
noce z flaszką sam na sam
kilka gramów
ulotnego szczęścia

jakiś blok na środku osiedla
ktoś wtedy krzyknął
biały anioł
na tle wieczornego nieba

...

kilka kartek i słów parę
o miłości

nikt nie potrafił
jak ty

159 502 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!